Nieuws vanuit Nij Dekama juli 2023

23 july 2023

Nieuws vanuit Nij Dekama juli 2023

Beste dorpsgenoten,

Ja en dan is het alweer tijd voor een bijdrage voor de Rûnkranter.
In maart was er dan toch, na lang wachten, de start in onze nieuwe beweeg- en beleeftuin.
De gebr. Swierstra kwamen met groot materiaal en manmachtig. De nieuwe borders werden aangelegd en de looproutes werden gestraat. Prachtig om te zien hoe je tekening dan werkelijkheid wordt. De bewoners genoten van het uitzicht en hielden het spul in de gaten.
De bestaande paden en het terras zijn schoongespoten door Op Stoom van H. Kingma; geweldig, alles lijkt weer als nieuw. Er is opnieuw gras ingezaaid en de nieuwe beplanting is uitgezocht op basis van geur en kleur en gepland door T. Velstra.
We hebben tuinverlichting uitgezocht en besteld en het wachten is nu nog op het hekwerk wat eromheen wordt geplaatst zodat bewoners vrij rond kunnen lopen in de tuin zonder weg te kunnen. De tuin is wel voor iedereen toegankelijk want er komen wel toegangspoorten in.

Het mooie weer, waar we allemaal blij mee zijn, betekend wel dat personeel elke dag aan het sproeien is. Want ja, we willen niet graag dat de boel dood gaat. Bewoners genieten al volop van de opgeknapte tuin met het mooie weer.

Op donderdag 9 juni hadden we een tuinfeest voor bewoners, familie, vrijwilligers, medewerkers en vrienden van Nij Dekama. De opbrengst was ten bate van de tuin. Want ja, alles kost geld. We hebben een mooie subsidie gekregen echter, die raakt bijna de bodem. We zijn op zoek naar nieuwe sponsors. Denkt u nu, ik wil ook wel wat sponsoren, dan zijn we u daar zeer erkentelijk voor. We willen namelijk ook nog beweeg- en beleeftoestellen in de tuin plaatsen.

Daarnaast zijn we op zoek naar mensen die ons zouden willen helpen bij het onderhouden van de tuin. Heeft u groene vingers en wel eens wat tijd over, dan kunt U zich aanmelden bij de receptie van Nij Dekama (058-2519327 of via de mail receptie.nijdekama@patyna.nl)
Hoort, hoort, zegt het voort.

Ook de binnenkant van Nij Dekama (het zorggedeelte)  krijgt een opknapbeurt. Schilderen, nieuwe vloeren, nieuwe meubels en vitrage. De planning is waarschijnlijk na de zomervakantie maar misschien wel wat eerder. Dus druk bezig met van alles en nog wat. Mooie projecten waar je energie van krijgt. Als het mettertijd allemaal klaar is dan houden we open huis/tuin om alles met trots te delen. Maar vooreerst nog even geduld.

Rest mij nog u allen een fijne zomer te wensen.
Vriendelijke Groeten;
Foekje Bakker
Teamleider Nij Dekama